About

Het Gentse Benny Blasé is 5 jaar geleden ontstaan als reactie op de onverzadigbare Fast Fashion, en is zowat het enigste Fair Fashion Herenhemden Rock & Roll label in Vlaanderen. We maken het verschil door materialen te recycleren en te upcyclen (herinterpreteren). Door het gebruik van materiaal dat al in de maatschappij aanwezig is beperken we drastisch de impact op het milieu, iets wat hard nodig is en dit niet alleen in de modesector.
Vandaag trekken we onze visie door in al ons makerschap: werken met materialen die we tijdens zoektochten tegenkomen, hergebruik, ambachtelijk werk, ontwerp in eigen atelier. Benny Blasé groeit tevens uit tot een totaalconcept: samensmelten van beeldende kunsten, mode, performance en muziek. Inmiddels bestaan we uit twee krachten met beiden een academische achtergrond. We deden reeds verschillende grote en kleine theater- en muziekproducties en namen deel aan verschillende exposities. Uit het kruisen van deze ervaringen groeit FAIR PASHION: mode als beeldende kunst en beeldende kunst als mode.

Benny Blasé is ons alter ego geworden, een fictief personage waar we ons als maker op projecteren. Waar verdwijnt de grens tussen mode en kunst? Dit is waar we rond werken. We zoeken, verzamelen, laten ons inspireren door elkaar en door landschappen, ontmoetingen, indrukken. Benny Blasé is dus een ijkpunt, een uitvalbasis en inspiratiebron, met jaarlijks een nieuw project met als eindproduct een exclusieve collectie herenhemden (gekoppeld aan dit project).

facebook.com/bennyblase

instagram: benny_blase