About

Het Gentse Benny Blasé is 3 jaar geleden ontstaan als reactie op de onverzadigbare Fast Fashion, zowat het enigste Fair Fashion Herenhemden Rock & Roll label in Vlaanderen. We maken het verschil door materialen te recycleren en te upcyclen (herinterpreteren). Door het gebruik van materiaal dat al in de maatschappij aanwezig is beperken we drastisch de impact op het milieu, iets wat hard nodig is in de modesector.
En vandaag trekken we onze visie door in al ons makerschap: werken met materialen die we tijdens zoektochten tegenkomen, hergebruik, ambachtelijk werk, ontwerp in eigen atelier. Benny Blasé groeit tevens uit tot een totaalconcept: samensmelten van beeldende kunsten, mode, performance en muziek. Inmiddels bestaan we uit twee krachten met beiden een academische achtergrond. We deden reeds verschillende grote en kleine theater- en muziekproducties en namen deel aan verschillende exposities. Uit het kruisen van deze ervaringen groeit FAIR PASHION: mode als beeldende kunst en beeldende kunst als mode.

Benny Blasé is ons alter ego geworden, een fictief personage waar we ons als maker op projecteren. Waar verdwijnt de grens tussen mode en kunst? Dit is waar we rond werken. We zoeken, verzamelen, laten ons inspireren door elkaar en door landschappen, ontmoetingen, indrukken. Benny Blasé is dus een ijkpunt, een uitvalbasis en inspiratiebron, met telkens als eindproduct een exclusieve collectie herenhemden.

Daarnaast verzorgen we nog steeds Maatwerk. Alle patronen worden in ons atelier bijgehouden. De stof wordt door de klant gekozen en wij maken dan een uniek overhemd op maat.

OOK heropent Benny bijzondere reiservaringen en een prachtige verzameling trofeeën! Ondertussen is het reeds meer dan 10 jaar geleden dat  merkwaardige en authentieke pins uit het voormalige Joegoslavië tijdens persoonlijke trips bij de locals werden verzameld in Servië & Kroatië.  Ze zijn nu herwerkt tot de meest originele Benny manchetknopen: Benny Manchetti. Elk unieke paren voor een superieur comfort en een nieuw niveau van uniciteit!
 

Voor aanvullende info zie:

facebook.com/bennyblase

instagram: benny_blase

 

Verkoopslocaties:

- Benny Holiday de Shoot, Spektakel ! 6/04/2019 Bredene Aan Zee - Strandpost 2 KM paal 27,7 Naast strandhuis Louis & Marie

- Lost in Pablos - Onderstraat 28, 9000 Gent

  

Word vriend van Benny op facebook en blijf zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes!